Familie Schaafsma pakt titel tijdens Veekeuring Noord-Friesland

Familie Schaafsma pakt titel tijdens Veekeuring Noord-Friesland

De familie Schaafsma van het melkveebedrijf Yn'e Bocht Jerseys uit De Valom (Fr.), nam afgelopen zaterdag met zes dieren deel aan de Veekeuring Noord-Friesland. Het was voor K&L Fokkerij Specialist Douwe Schaafsma de tweede keer dat hij deelnam aan deze keuring, na slechts drie jaar geleden geheel te zijn overgestapt naar zuivere Deense Jerseys. Hun deelname trok volop de aandacht, mede door het grote succes!

De dag verliep zeer succesvol doordat er drie dieren in de finales meedongen om de prijzen. Tijdens de speciale open competitie voor de titel 'Best Red', bereikten de eerste kalfs Yn’e Bocht Winner Maya v. VJ Winner en de derde kalfs Hawk Dream EX-90 v. VJ Hawk beide de finale. De jury verraste doordat hij zijn winnares vond in de fraaie Hawk Dream! In de individuele keuring pakte de excellente Jersey een koppositie en het beste uier in de rubriek met jonge koeien.


Titelwinnares Hawk Dream EX-90 v. VJ Hawk

Een fraai drietal werd getoond tijdens de rubriek met bedrijfsgroepen. De uniforme bedrijfsgroep van Yn'e Bocht Jerseys wist daarbij de derde positie te bemachtigen van de totaal zes deelnemende melkveebedrijven.


4e kalfs Hodja Hicke v. VJ Hodja - 3e kalfs Hawk Dream v. VJ Hawk - 1e kalfs Yn’e bocht Winner Maya v. VJ Winner


Vierde kalfs VJ Hodja-dochter, kopkoe van de bedrijfsgroep

Na de overstap naar Deense Jerseys is dit bedrijf op het gebied van voer, mest en huisvesting meer in balans geraakt en is zowel het saldo als het arbeidsplezier aanzienelijk verhoogd. 

 

Bedrijfsspiegel Mts Schaafsma:
Aantal koeien 135
Kg Melk (305-dagen) 7021
Kg vet + eiwit (per koe) 740
Inseminatie getal (50% gesekst) 1,8
TKT 395
Kg droge stof (per koe) 18,8
Kg krachtvoer (per koe) 7

 

 

Wilt u meer te weten komen over wat VikingJersey voor u kan betekenen?

Neem contact op met K&L Specialist Douwe Schaafsma via 06 - 11 97 28 31 of ga naar www.k-l.nl.

Geplaatst op dinsdag 30 juli 2024