Podcast informatie over ProCROSS in Amerika

Podcast informatie over ProCROSS in Amerika

In deze podcast staan vooral de efficiëntie en de duurzaamheid centraal. Vergeleken met Holsteins hebben ProCROSS koeien een 4-5% lagere ecologische voetafdruk. Wat hier ook mooi tot de verbeelding spreekt is de vergelijking die met auto's gemaakt wordt. In de Europese landen zijn ca. 23 miljoen melkkoeien. Stel, hiervan is 80% ProCROSS i.pv. Holstein. Als we dit in perspectief plaatsen met de kooldioxide-impact dat dit werkelijk heeft, dan staat die 4-5% reductie gelijk aan het van de weg halen van 2,3 miljoen auto's. Over een positieve impact gesproken!

Klik hier om naar de interessante podcast van VikingGenetics te luisteren.

Over ProCROSS
ProCROSS is een roterende driewegkruising met de melkrijkste rassen VikingRed, Montbéliarde en Viking Holstein. Deze drie rassen compenseren elkaars goed en mindere eigenschappen uitstekend. Door consequent de juiste volgorde van de drie rassen te hanteren wordt optimale heterosis bereikt en is inteelt verleden tijd. 

Wilt u meer weten over ProCROSS? Neem dan gerust contact met ons op (tel: 0572 - 745 206, email: info@k-l.nl.) Onze Fokkerij-Specialisten helpen u graag.

 

Geplaatst op maandag 27 maart 2023