VikingHolstein geeft aan dit fokdoel de juiste invulling!

VikingHolstein geeft aan dit fokdoel de juiste invulling!

Bij de familie Van Overbeek (Zeewolde, FL) zijn productie en gezondheid het belangrijkste fokdoel. Van de ruim 1.100 melkkoeien hebben er meer dan 300 een K&L-stier als vader. Van de top VikingHolstein-stier VH Bernell, die 7 indexdraaien op rij de nummer 1 fokstier in Nederland was en nu ook al in de toplijsten staat voor werkelijke levensduur, worden 31 dochters gemolken met gemiddeld 101 lactatiewaarde. Daarnaast worden er zo'n 50 VH Bosman-dochters gemolken met een gemiddelde lactatiewaarde van 104.

VH Brook
Van de blijvend populaire VH Brook worden momenteel op dit melkveebedrijf 34 dochters naar volle tevredenheid gemolken met gem. 105 LW. VH Brook staat bekend om zijn hoge vet en eiwit vererving. Bovendien blijven de VH Brook-dochters, ook bij Van Overbeek, bovengemiddeld lang lopen omdat ze zo gezond zijn.


VH Brook

100.000 kg melk voor D-Ole-dochter Toosje
Een indrukwekkend resultaat is er behaald door Toosje 8347. Onlangs is deze melkkoe de grens van 100.000 kg melk gepasseerd, en ze is nog lang niet aan haar einde. Deze middelgrote en goed in balans gebouwde raskoe heeft als vader de VikingHolstein stier D-Ole.

Huidig stiergebruik
In overleg met K&L Fokkerij-Specialist Pieter Koppelaar is besloten om hier de wereldwijde veel gevraagde, jonge stier VH Sitron in te zetten. Deze absolute productieverver (de nummer 1 op gNVI-basis) geeft o.a.:
+ 3.513 kg melk
+ 230 kg vet en eiwit
+ 739 INET
+ 106 Klauwgezondheid
+ 600 Levensduurdagen


VH Sitron

Naast VH Sitron passen de stieren VH Gipsy en VH Starwar ook goed binnen het fokdoel op dit bedrijf en worden daarom ook volop ingezet. Van VH Swish lopen inmiddels een goede koppel beste pinken rond. 

Familie Van Overbeek, nogmaals gefeliciteerd met de behaalde mijlpaal van Toosje 8347. Veel succes voor de toekomst met jullie mooie bedrijf!


Hendrik en Passira van Overbeek met Pieter Koppelaar

 


VikingHolstein is een basisras in ProCROSS, en is essentieel vanwege de hoge productie en goede uiervorm die het ras met zich meebrengt. Het is bewezen dat VikingHolsteins productiever en gezonder zijn dan Holsteins uit andere fokprogramma's.

Geplaatst op dinsdag 23 juli 2024